Preuzeto s domacica.com.hr. Recept za Cheesecake tortu za kalup od 26cm. Ako posjeduješ drugi kalup, pretvorbu sastojaka možeš obaviti ovdje. Također, ako je potrebno, ovdje pogledaj upute za izrez masnog papira.
Za pripremu 30 min
Kuhanje 25 mins
Sastojci
- 200 g petit keksi
- 5 žlica smeđeg šećera naravno u nedostatku može i bijeli
- 6 žlica običnog šećera
- 120 g maslaca
- 500 g svježeg ili krem sira
- 1 limun
- 2 jaja
- 2 vanil šećera
- 2 kisela vrhnja 20% masnoće 360 g
Priprema
- Okruglom kalupu za torte obložite dno masnim papirom i po njemu posipajte 2 žlice smeđeg šećera, mi smo ovog puta stavili bijeli u nedostatku smeđeg.
- Pećnicu stavite da se grije na 250C.
- 200 g Petit Beure keksi sametljite ili nadrobite i izmiješajte sa 3 žlice smeđeg šećera i 120 g maslaca prethodno otopljenog maslaca, sve dobro rukama izmiješajte.
- Stavite smjesu u kalup i utisnite da svagdje bude jednako raspoređeno, nemojte utisnuti prejako!
- Stavite peći točno 4 minute.
- Dok se to peče pripremite si žutu kremu: Izmiksajte 500 g svježeg sira, sok 1 limuna, 2 cijela jaja, 3 žlice običnog šećera i 1 vanil šećer.
- Pečene kekse nakon 4 minute izvadite van i pećnicu smanjite na 170C. Žutu kremu prelijte odmah preko vrućih keksi bez ikakvog čekanja i vratite odmah u pećnicu dse peče točno 20 minuta. Ako vam je teže razmazati, možete kalup primiti u ruke i protresti lijevo desno da se krema sama rasporedi.
- Kada se to peče pripremite si bijelu kremu: Izmiksajte 2 kisela vrhnja, 3 žlice običnog šećera i 1 vanil šećer.
- Kada se je žuta krema ispekla, ugasite pećnicu, preko nje izlijte bijelu kremu i stavite još 5 minuta u ugašenu pećnicu.
- Torta mora stajati 4-5 sati u frižideru prije konzumiranja.