Go back ←

Domaći Kruh

Preuzeto s domacica.com.hr Starinski recept za mamin kruh. Od ove količine dobit ćete 2 manja kruha.

Sastojci

  • 1 dcl mlijeka
  • 1 žličica šećera
  • 1 vrećica suhog instant kvasca Dolcela
  • 400 g glatkog brašna
  • 100 g oštrog brašna
  • 1-2 žličice soli
  • 2 žlice jogurta
  • 1 žlica masti
  • 2 dcl vode

Priprema

  1. Mlijeko sa šećerom zagrijte da bude mlako. Dodajte u njega kvasac i ostavite na toplom da nabubri.
  2. U većoj posudi pomiješajte sve sastojke zajedno s uzdiglim kvascem, pa zamijesite glatko tijesto.
  3. Zamiješeno tijesto ostavite na toplom dok se ne udvostruči.
  4. Uzdignuto tijesto premijesite, oblikujte kruščić, stavite ga u tepsiju obloženu masnim papirom za pečenje.
  5. Kruh neka još odmara u tepsiji dok vi zagrijete pećnicu na 180 C.
  6. Ukoliko želite zarežite ga po vrhu nožem.
  7. Kruh pecite oko 45 minuta.

Napomena

Ovdje možete koristiti i neka druga brašna po želji (crno, integralno, mješavinu brašna sa žitaricama i slično) - kako je svako brašno različito i različito upija vodu, slobodno količinu vode povećajte ukoliko mislite da zatreba.

© 2018.