Go back ←

Juha od rajčice

Preuzeto s domacica.com.hr.
Jednostavna juha od paradajza gotova za 10 minuta. Otprilike za 1L juhe.

Sastojci

  • 4 dcl vode
  • 6 dcl pasirane rajčice
  • oko 70 ml ulja
  • 2 žlice glatkog brašna
  • sol
  • papar
  • po želji: kobasica kiselo vrhnje, bosiljak

Priprema:

  1. Vodu i pasiranu rajčicu pomiješajte u jednoj posudi.
  2. U manji lonac stavite ulje (treba vam ulja da pokrije cijelo dno), zagrijte ga na umjerenoj vatri, pa na njega dodajte brašno. Stalno miješajte kuhačom dok brašno malo ne potamni.
  3. Zatim na brašno dodajte vodu i rajčicu, uzmite pjenjaču i nastavite miješati njome kako bi lakše spojili brašno s tekućinom.
  4. Kuhajte juhu dok ne zakuha.
  5. Na kraju posolite i poparite po želji.

Napomena

Ukoliko biste u nju voljeli dodati kobasice ili šunku, to učinite u drugom koraku. Kada popržite brašno, dodajte na njega narezanu kobasicu, još kratko popržite da kobasica pusti mirise, pa tek onda dolijte tekućinu.

© 2018.