Preuzeto s domacica.com.hr.
Jednostavna juha od paradajza gotova za 10 minuta. Otprilike za 1L juhe.
Sastojci
- 4 dcl vode
- 6 dcl pasirane rajčice
- oko 70 ml ulja
- 2 žlice glatkog brašna
- sol
- papar
- po želji: kobasica kiselo vrhnje, bosiljak
Priprema:
- Vodu i pasiranu rajčicu pomiješajte u jednoj posudi.
- U manji lonac stavite ulje (treba vam ulja da pokrije cijelo dno), zagrijte ga na umjerenoj vatri, pa na njega dodajte brašno. Stalno miješajte kuhačom dok brašno malo ne potamni.
- Zatim na brašno dodajte vodu i rajčicu, uzmite pjenjaču i nastavite miješati njome kako bi lakše spojili brašno s tekućinom.
- Kuhajte juhu dok ne zakuha.
- Na kraju posolite i poparite po želji.
Napomena
Ukoliko biste u nju voljeli dodati kobasice ili šunku, to učinite u drugom koraku. Kada popržite brašno, dodajte na njega narezanu kobasicu, još kratko popržite da kobasica pusti mirise, pa tek onda dolijte tekućinu.